9/18/11

Keistimewaan Masyarakat Langkawi Ditarik Balik!!!

Bermula jumaat lepas (16 Sept 2011) diskaun untuk penduduk Langkawi untuk membeli tiket feri telah ditarik balik untuk belian pada setiap kali hari cuti (cuti umum, cuti sekolah, cuti am.....etc).

Pengumuman (tak dak umum yg betul2 pun, cuma ada yang nak p beli tiket di hari berkenaan telah dinafikan hak beliau untuk mendapatkan diskaun berkenaan memandangkan berada hari berkenaan berada dalam cuti hari malaysia) secara tak rasmi itu hanya diketahui oleh org ramai kalau p beli tiket n ada tampal notis kat kaunter tu.....demm!!! (zionisnya mereka...)

Maknanya, lepas ni, sapa2 yang ic Langkawi, nak kluar ke tanah besar, tunggu ari tak cuti la...nak kluar ari cuti pun bleh, tapi harga dah tak dak diskaun la...hehehe

Betul gak la kata Ketua Pemuda Umno Langkawi, En. Nor Saidi Nanyan ; "orang langkawi ni dapat harga tu pasai depa selalu kena keluar, bukan saja mai nak bercuti di sini. Orang luar mai pasal depa nak bercuti, rasa nak mai, depa mai, xmau mai pun xpa. Tapi orang Langkawi, nak gak kluar n feri jelah option yang ada, mana larat naik kapal terbang ja.."

Ada gak pihak yang cadang bukak laluan feri tu untuk syarikat lain sama supaya ada persaingan dalam perkhidmatan feri (skang ni satu syarikat ja duk monopoli, depa pegang jadik konsortium...so, ikut suka dia la nak naik harga ka apa ka, feri dia...hahaha)...

Pasal nak bukak laluan pun satu hal gak, rasanya kalau untuk kebaikan, kerajaan xkan tak boleh bagi pertimbangan, bagi la sikit persaingan dalam perkhidmatan feri ni (yang duk ada ni pun slalu kena komplen, lambat la, delay la, lembab la, kotor la, sempit la...)....mungkin ada campur tangan politik kot...ermmm~~~(politik gua tak campur...)

So, kita tunggu jelah tindakan lanjut pasai dalam 2 3 hari ni pasti penduduk langkawi akan memberikan satu tamparan kepada syarikat feri berkenaan.....

Untuk rekod, sebelum ni penduduk langkawi (ic alamat langkawi) menikmati harga diskaun istimewa untuk tiket feri (sehala atau 2 hala) tanpa mengira hari. Harga seperti berikut:

Langkawi-Kuala Kedah
RM23.00 untuk orang biasa
RM20.00 untuk orang Langkawi

Langkawi-Kuala Perlis
RM18 untuk orang biasa
RM15 untuk orang Langkawi

-AKU MEREMPAT DI PULAU SENDIRI-

1 comment:

  1. beze bape ringgit je nie..
    boleh lg ulang alik ke tanah besor..

    ReplyDelete